Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g de beurre, et 1 noisette pour les moules
- 250 g de lait
- 1 gousse de vanille, fendue et grattée
- 120 g de sucre en poudre
- 70 g de farine T55
- 3 jaunes d'œufs
- 25 g de rhum ambré
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 357 kJ / 86 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flan pâtissier à la vanille
3 Std. 30 Min
Financiers aux amandes
20min
Sauce madère
35min
Clafoutis aux prunes
1h 15min
Gâche vendéenne
12 Std. 55 Min
Brioche tressée
14 Std. 40 Min
Petites crèmes aux œufs et au caramel
3h 45min
Far breton aux pruneaux
1h
Brioche Nanterre
4 Std. 15 Min
Chouquettes du goûter
35min
Flan pâtissier feuilleté
7h 40 min
Flan sans pâte
6 Std.