Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g de beurre, et 1 noisette pour les moules
- 250 g de lait
- 1 gousse de vanille, fendue et grattée
- 120 g de sucre en poudre
- 70 g de farine T55
- 3 jaunes d'œufs
- 25 g de rhum ambré
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 357 kJ / 86 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche des rois
6j 35 menit
Brioche tressée
14sa 40 dk
Pain d'épices au miel de châtaignier
1 Std. 45 Min
Chouquettes du goûter
35 Min
Gougères au piment d'Espelette
1h 5min
Brioche feuilletée tressée
17 Std. 45 Min
Petites crèmes aux œufs et au caramel
3 Std. 45 Min
Gâche vendéenne
12h 55 min
Brioche extra moelleuse
3 Std. 45 Min
Financiers aux amandes
20 Min
Flan pâtissier feuilleté
7h 40min
Brioche Nanterre
4sa 15 dk