Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 g d'eau
- 7 g de levure boulangère fraîche
- 175 g de farine T65, et un peu pour fariner
- 3 œufs
- 5 g de sel
- 90 g de beurre, en morceaux
- 225 g de pralines roses, concassées
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 6347 kJ / 1523 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 316 g
- Tłuszcz
- 118 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Saucisson brioché de Lyon
3 Std. 25 Min
Brioche des rois
6h 35 min.
Baba au rhum
4sa
Brioche tressée
14 Std. 40 Min
Brioche des rois citron et fève tonka
4h 30min
Bugnes du carnaval
3h 35min
Beignets de courgette à la grecque (Kolokithokeftedes)
45 dk
Brioche extra crémeuse
2h 15min
Petits pains au lait et sucre perlé
3 Std. 25 Min
Gâche vendéenne
12h 55min
Flan pâtissier feuilleté
7 Std. 40 Min
Brioche Nanterre
4 Std. 15 Min