Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 g d'eau
- 7 g de levure boulangère fraîche
- 175 g de farine T65, et un peu pour fariner
- 3 œufs
- 5 g de sel
- 90 g de beurre, en morceaux
- 225 g de pralines roses, concassées
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 6347 kJ / 1523 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 316 g
- Tłuszcz
- 118 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche des rois
6 Std. 35 Min
Bugnes du carnaval
3 Std. 35 Min
Biscuits salés au paprika et sésame
40 min
Saucisson brioché de Lyon
3h 25min
Briochettes aux pralines
3 godz. 50 min
Galette briochée aux pralines roses
7 Std. 25 Min
Meringues aux amandes
2u. 50min
Cake aux olives, jambon et pruneaux
1h 20 min
Bugnes à la fleur d'oranger
3h 25min
Brioche Nanterre
4 Std. 15 Min
Cake jambon et boursin
50 min
Chouquettes du goûter
35 min