Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de beurre fondu, et un peu pour le moule
- 120 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 6 blancs d'œufs
- 150 g de sucre en poudre
- 2 g de vanille en poudre
- 10 g de fécule de maïs
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1119.9 kJ / 267.9 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 31.5 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 100.1 mg
Alternatywne przepisy
Biscuits au citron
55min
Tuiles à la noix de coco et au sésame
30min
Crème dessert à la vanille
1h 25min
Crème dessert saveur madeleine
20min
Crème dessert à la chicorée
15min
Julekake (brioche norvégienne)
2h 50min
Brioche extra crémeuse
2h 15min
Gâche vendéenne
12sa 55 dk
Brioche butchy à partager
3u. 50min
Flan sans pâte
6u.
Petits pots de crème à la vanille
1h 35min
Flan pâtissier feuilleté
7 godz. 40 min