Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de beurre fondu, et un peu pour le moule
- 120 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 6 blancs d'œufs
- 150 g de sucre en poudre
- 2 g de vanille en poudre
- 10 g de fécule de maïs
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1119.9 kJ / 267.9 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 31.5 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 100.1 mg
Alternatywne przepisy
Quiche sans pâte aux lardons, salade de carottes
30 min
Crème dessert saveur madeleine
20min
Flan pomme-coco
55 min
Crème dessert aux noisettes
2 godz. 40 min
Crème lait de coco-cacao (sans produits laitiers)
15min
Crème dessert au caramel
1h
Crème dessert au lait de noisette et chocolat
1h 20 min
Crème dessert au sirop d'érable
20min
Crème dessert au gianduja
4 Std. 15 Min
Gâteau au chocolat aux blancs d'œufs
1h 5 min
Crème dessert à la vanille
1h 25 min
Flan sans pâte
6h