Wersje kompatybilne
Cassolette d’escargots et champignons sautés – tartine de pain grillé
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 gousses d'ail
- 10 brins de persil frais
- 40 g d'eau
- 400 g de champignons de Paris frais, émincés en lamelles
- 20 g de beurre
- 100 g de vin rouge
- 5 g de fécule de maïs
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 300 g d'escargots en conserve, égouttés
- 6 tranches de pain de campagne, grillées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 919.8 kJ / 219.3 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 16.5 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 390.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce armoricaine
1h
Sauce aurore (béchamel à la tomate)
15 Min
Ragoût de bœuf à la bière et colcannon
4h 40min
Minitartelettes aux œufs de lump
1 Std. 20 Min
Bœuf Stroganoff
1h
Magret de canard, sauce aigre-douce à la cerise (cuisson sous-vide)
2 godz. 30 min
Sauce blanche
10 Min
Pâté lorrain
15h 30min
Sauce hollandaise au poivron rouge et au paprika
15 Min
Joues de bœuf au cidre
3h 15min
Soupe à l'oignon et au vin jaune
1h 40min