Zuppa di verza con bastoncini di pollo

Zuppa di verza con bastoncini di pollo

3.9 56 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • spicchio di aglio mondato e senza anima
    1
  • di pangrattato
    100 g
  • di erbe aromatiche secche miste (timo, origano, rosmarino, maggiorana...)
    1 mazzetto
  • di pecorino a pezzi (3 cm)
    20 g
  • di petto di pollo a bastoncini
    400 g
  • cipolla a metà
    1
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di pancetta affumicata a cubetti
    100 g
  • di cavolo verza mondato, lavato e a tocchi
    500 g
  • di pomodorini ciliegia in quarti
    5
  • di brodo vegetale
    500 g
    500 g di acqua, + 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 396 kcal / 1657 kJ
Białko 35.5 g
Tłuszcz 18.2 g
Węglowodany 24 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...