![Sogliola gratinata e mele Sogliola gratinata e mele](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0E60AF95-1657-4B68-A2C4-0D44B1122980/Derivates/280faf3b-00a1-4609-9812-75f35fcfe56f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 fette di pane integrale
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza grattugiata
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 10 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- ½ spicchio di aglio
- 4 filetti di sogliola (circa 400 g)
- sale q.b.
- pepe bianco macinato q.b.
- 500 g di acqua
- 1 mela Granny Smith a fette sottili
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1182 kJ / 282 kcal
- Białko
- 21.8 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 9.7 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Branzino al lime e pistacchi
30 Min
Burger di nasello e gamberi
30 Min
Filetti di orata allo zenzero al cartoccio
55 min
Filetti di cernia ai semi di finocchio con olio aromatizzato alla paprika
30 Min
Pesce spada con marinata alle erbe e julienne di finocchi
1 Std. 10 Min
Insalata di pesce spada e pinoli
40 min
Sogliola al vapore con verdurine
45 Min
Filetti di merluzzo con battuto di olive verdi
45 Min
Sogliola al vapore con insalata russa
35 min
Branzino al sale aromatico
55 min
Merluzzo al vapore con salsa al pomodoro e olive
35 min
Filetti di merluzzo al cartoccio
25 Min