Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pesto
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 15 g di pinoli
- 1 spicchio di aglio, senz'anima (opcjonalnie)
- 40 g di foglie di basilico fresche, lavate e asciugate
- 80 g di olio extravergine di oliva + q.b. per irrorare
- 1 pizzico di sale
- 15 - 20 pomodorini secchi sott'olio, a striscioline
Terminare la preparazione
- 750 g di acqua
- 5 g di sale
- 240 g di riso basmati (cottura 10-12 minuti)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2448 kJ / 585 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 69.8 g
- Tłuszcz
- 29.3 g
- Błonnik
- 5.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Riso basmati con zucchine, pepe e coriandolo
35 Min
Insalata di cous cous carote, ceci e curry
20 min
Cous cous marino (vegan)
30 Min
Cous cous integrale con ceci e tonno
20 min
Risotto cacio e pere
40 Min
Riso basmati integrale con sgombro, pomodorini secchi e pistacchi
45 Min
Insalata di riso parboiled
55 Min
Insalata di riso nero
1h
Insalata di riso rosso
1h
Cous cous estivo ai pomodorini (vegan)
4sa 20 dk
Riso integrale al pesto di rucola
45 Min
Riso basmati e seitan con citronette al limone
40 Min