Salmone e carciofi al Varoma

Salmone e carciofi al Varoma

3.9 15 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 porzioni

Składniki

  • di acqua fredda + q.b.
    500 g
  • di succo di limone spremuto fresco
    2 cucchiai
  • carciofi
    4
  • spicchio di aglio senz'anima
    1
  • di menta fresca lavate o 1 cucchiaino di menta secca
    4 foglie
  • di prezzemolo fresco le foglioline lavate
    2 rametti
  • di olio extravergine di oliva
    50 g
  • succo di limone spremuto fresco
    50 g
  • di sale integrale
    1 cucchiaino raso
  • tranci di salmone fresco (circa 150 g cad.)
    4
  • pepe nero macinato fresco a piacere
  • di mandorle in scaglie
    2 cucchiai

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 449 kcal / 1879 kJ
Białko 32.8 g
Tłuszcz 33.6 g
Węglowodany 4.2 g
Błonnik 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...