Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua fredda + q.b.
- 2 cucchiai di succo di limone, spremuto fresco
- 4 carciofi
- 1 spicchio di aglio, senz'anima
- 4 foglie di menta fresca, lavate o 1 cucchiaino di menta secca
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 50 g succo di limone, spremuto fresco
- 1 cucchiaino raso di sale integrale
- 4 tranci di salmone fresco (circa 150 g cad.)
- pepe nero macinato fresco, a piacere
- 2 cucchiai di mandorle in scaglie
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1879 kJ / 449 kcal
- Białko
- 32.8 g
- Węglowodany
- 4.2 g
- Tłuszcz
- 33.6 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sogliole e finocchi con curry al Varoma
35 Min
Branzino e patate al vapore in salsa di basilico e pomodorini
40 Min
Merluzzo e verdure in bellavista al rosmarino
40 Min
Orata al sale
40 Min
Filetti di orata al tè e zenzero con fagiolini
40 Min
Coda di rospo con verdure
40 Min
Sgombro al Varoma con contorno di fagiolini
50 Min
Pesce spada agrumato
35 Min
Pescatrice ai pomodorini
1 Std.
Filetti di orata al cartoccio con crema di lenticchie
40 Min
Sogliola al vapore con verdurine
45 Min
Pesce al vapore con verdure miste
1小时 20 分钟