![Salmone e carciofi al Varoma Salmone e carciofi al Varoma](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/02D91BA9-0E73-41E4-83C0-C641B42CD762/Derivates/7DF328FC-BDDB-4B31-B586-072291B50060.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua fredda + q.b.
- 2 cucchiai di succo di limone, spremuto fresco
- 4 carciofi
- 1 spicchio di aglio, senz'anima
- 4 foglie di menta fresca, lavate o 1 cucchiaino di menta secca
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 50 g succo di limone, spremuto fresco
- 1 cucchiaino raso di sale integrale
- 4 tranci di salmone fresco (circa 150 g cad.)
- pepe nero macinato fresco, a piacere
- 2 cucchiai di mandorle in scaglie
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1879 kJ / 449 kcal
- Białko
- 32.8 g
- Węglowodany
- 4.2 g
- Tłuszcz
- 33.6 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pesce al vapore con verdure miste
1 Std. 20 Min
Filetti di pesce persico con polenta di mais fresco
1 Std. 5 Min
Insalata di seppioline con salsa di spinaci
30 Min
Sgombro al Varoma con contorno di fagiolini
50 Min
Filetti di orata allo zenzero al cartoccio
55 Min
Alici ripiene al Varoma
50 Min
Orata e vongole con salsa alle verdure
30 Min
Baccalà con patate e peperoni alla maggiorana
40 Min
Tonno aromatizzato al profumo di limone
35min
Salmone al cartoccio
35min
Branzino e patate al vapore in salsa di basilico e pomodorini
40 Min
Merluzzo al Varoma con purè di carote
40 Min