Riso integrale con bietole
TM6 TM5 TM31

Riso integrale con bietole

3.9 (96 ocen)

Składniki

  • 400 g di bietole a strisce grossolane (peso netto)
  • 100 g di pecorino Romano stagionato a pezzi (2-3 cm)
  • 20 g di olio extravergine di oliva + q.b. per irrorare
  • 100 g di pomodori a pezzi
  • 50 g di gambo di sedano a fettine
  • 50 g di carota, pelata e a rondelle (0,5 cm)
  • 1000 g di acqua
  • 1 cucchiaino colmo di sale
  • 320 g di riso integrale (cottura 45-50 minuti)

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1932.9 kJ / 462 kcal
Białko
15.9 g
Węglowodany
68.4 g
Tłuszcz
14.2 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Błonnik
6.1 g
Sód
1393.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy