![Riso integrale con bietole Riso integrale con bietole](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/846AB0AB-51FF-469E-8F84-254568C4993A/Derivates/134F0CE5-28B7-4CF5-B06A-3FAA0FB728DD.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di bietole a strisce grossolane (peso netto)
- 100 g di pecorino Romano stagionato a pezzi (2-3 cm)
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b. per irrorare
- 100 g di pomodori a pezzi
- 50 g di gambo di sedano a fettine
- 50 g di carota, pelata e a rondelle (0,5 cm)
- 1000 g di acqua
- 1 cucchiaino colmo di sale
- 320 g di riso integrale (cottura 45-50 minuti)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1932.9 kJ / 462 kcal
- Białko
- 15.9 g
- Węglowodany
- 68.4 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Sód
- 1393.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quinoa e lenticchie con zucchine e uvetta
1 Std. 5 Min
Insalata di quinoa con zucchine e carote in salsa agrodolce
1 Std. 35 Min
Farro saltato con piselli e carote
45 Min
Cous cous integrale con zucchine, ceci e bacche di goji
30 Min
Minestra di grano saraceno e cicoria
55min
Insalata di miglio e tonno
55min
Cime di rapa e cous cous
35 Min
Riso integrale al tonno e carciofi
40 Min
Farrotto integrale alle verdure
50 Min
Riso integrale con spinaci (per 2 persone)
35 Min
Zuppa di lenticchie rosse
50 Min
Cottura dei ceci
11h