Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g di bietole a strisce grossolane (peso netto)
- 100 g di pecorino Romano stagionato a pezzi (2-3 cm)
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b. per irrorare
- 100 g di pomodori a pezzi
- 50 g di gambo di sedano a fettine
- 50 g di carota, pelata e a rondelle (0,5 cm)
- 1000 g di acqua
- 1 cucchiaino colmo di sale
- 320 g di riso integrale (cottura 45-50 minuti)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1932.9 kJ / 462 kcal
- Białko
- 15.9 g
- Węglowodany
- 68.4 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Sód
- 1393.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Riso basmati con zucchine, pepe e coriandolo
35 min
Riso integrale con spinaci (per 2 persone)
35 min
Minestra di zucca e miglio (vegan)
50 min
Minestra di grano saraceno e cicoria
55 min
Sorgo con zucchine, uvetta e pinoli (vegan)
50 min
Insalata di riso nero al profumo di cannella
45min
Riso basmati con tofu e asparagi verdi
40min
Orzo, cavolfiore e pollo
1sa 10 dk
Farro saltato con piselli e carote
45min
Insalata di miglio e tonno
55 min
Pasta integrale con pesto di cicoria e scaglie di pecorino
40min
Zuppa di spinaci e grano saraceno
40min