
Wersje kompatybilne
Flan de patate douce-carotte à la vapeur et crème au safran
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de carottes coupées en morceaux
- 600 g d'eau
- 600 g de patates douces coupées en morceaux
- 3 œufs
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 4 pincées de sel
- 4 pincées de poivre moulu
- 20 g de farine de blé
- 20 g de beurre
- 200 g de lait
- 50 g de fromage de chèvre râpé
- 1 dose de safran
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 245.2 kcal / 1022 kJ
- Białko
- 8.7 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
- Węglowodany
- 17.8 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.7 g
- Sód
- 493.3 mg