Wersje kompatybilne
Flan de patate douce-carotte à la vapeur et crème au safran
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de carottes, coupées en morceaux
- 600 g d'eau
- 600 g de patates douces, coupées en morceaux
- 3 œufs
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 4 pincées de sel
- 4 pincées de poivre moulu
- 20 g de farine de blé
- 20 g de beurre
- 200 g de lait
- 50 g de fromage de chèvre, râpé
- 1 dose de safran
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1022 kJ / 245.2 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 17.8 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.7 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 493.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roulés de dinde farcis aux marrons, purée potimarron-patate douce
50 min
Lasagne de courgette et jambon blanc
1h 5 min
Purée potiron-orange
30 min
Flan de carotte, gouda et cumin
50 min
Flans aux petits pois et au chèvre frais
1sa 35 dk
Parmentier de merlu, purée de courgettes et petits pois
1sa 35 dk
Purée butternut-noisettes
50 min
Gratin de potimarron et pommes de terre, béchamel aux herbes et comté
50 min
Petits flans de carotte
12h
Cake carotte-courgette-chèvre
55 min
Flan de carotte au romarin et au chèvre
1h
Flan de patate douce aux épices
55 min