Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g d'eau
- 600 g de courge butternut, pelée et coupée en dés
- 30 g de beurre, pour les ramequins
- 6 cerneaux de noix
- 3 œufs entiers
- 3 jaunes d'œufs
- 100 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 2 pincées de noix de muscade en poudre
- 100 g de gorgonzola, coupé en dés
- du sel
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1051 kJ / 253 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 21 g
Alternatywne przepisy
Petit flan de chou-fleur aux saint-nectaire et curry
1 Std.
Flan de patate douce
40min
Cake épinard-ricotta
55 min
Clafoutis courgette, chèvre et noisettes
45min
Clafoutis courgettes, basilic et chèvre
55 min
Petits flans de carotte
12h
Flan de carotte, gouda et cumin
50min
Flans de potiron et magret fumé
1 Std. 15 Min
Tarte rustique potiron, saint-marcellin et oignon rouge
55 min
Flan de carotte au romarin et au chèvre
1 Std.
Gratin de potiron aux châtaignes
1 Std. 10 Min
Terrine de potimarron aux noisettes
4h 30min