Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g d'eau
- 400 g de chair de courge d'hiver, type musquée de Provence, coupée en tranches
- 1 pâte brisée maison
- farine de blé, pour fariner
- 8 tranches fines de bacon
- 3 œufs
- 80 g de crème fraîche
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 5 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 200 g de Rouy, détaillé en lamelles
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1818.9 kJ / 436.6 kcal
- Białko
- 15.5 g
- Węglowodany
- 29.2 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pâtisson farci
1 Std. 20 Min
Tarte aux champignons et aux marrons
1 Std. 30 Min
Crumble de potiron et jambon
1 Std. 10 Min
Tarte au potiron, poireaux et lardons
1 Std.
Quiche au poireau
55 min
Gratin de potimarron et pomme de terre
1 Std. 20 Min
Tarte rustique potiron, saint-marcellin et oignon rouge
55 min
Tarte croustillante carotte et courgette
1 Std.
Cake au potimarron, beaufort et pavot
1h 45min
Gratin de panais au parmesan et aux noisettes
1 Std. 15 Min
Tarte automnale
1 Std. 15 Min
Gratin de potiron aux châtaignes
1 Std. 10 Min