Wersje kompatybilne
Jerusalem Artichoke Soup with Truffle Oil and Parmesan Crisps
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Jerusalem artichokes, peeled, cut in pieces (1 cm)
- 25 g unsalted butter, diced
- 400 g whole milk
- 250 g water
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 50 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- truffle oil, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1030 kJ / 246 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 929 mg
Alternatywne przepisy
Basil Pesto
10 Min
Ratatouille
40min
Celeriac and Apple Soup
55 min
Asparagus Risotto
45min
Gazpacho
1 Std. 15 Min
Salmon Gravadlax with Buckwheat Blinis
48h
Jerusalem artichoke soup with cheese shards
1 Std. 10 Min
Courgette Soup with Basil and Cashew
20 Min
Pea and Mint Risotto
40min
Gluten-free Beetroot Blinis with Horseradish Cream and Crayfish
35min
Watercress Soup
25 Min
Smoked Mackerel Pâté
55 min