Wersje kompatybilne
Jerusalem Artichoke Soup with Truffle Oil and Parmesan Crisps
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Jerusalem artichokes, peeled, cut in pieces (1 cm)
- 25 g unsalted butter, diced
- 400 g whole milk
- 250 g water
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 50 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- truffle oil, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1030 kJ / 246 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 929 mg
Alternatywne przepisy
Butternut Squash and Coconut Soup
30min
Curried Carrot And Ginger Soup
50min
Curried Parsnip Soup
30min
Celeriac and Apple Soup
55 min
Smoked Mackerel Pâté
55 min
Carrot and Coriander Soup
25p
Beetroot Rosti with Smoked Salmon and Herb Crème Fraîche
25p
Carrot and Coriander Soup
25p
Broccoli and stilton soup
30min
Beetroot Soup, Horseradish Dumplings
1h 15min
Chicken Liver Parfait
2h 40min
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40 Min