Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ orange, zest only
- 1 garlic clove
- 1 bird's eye chilli, fresh
- 1 shallot, cut in pieces
- 350 g water
- 70 g kale, tough stems removed, cut in pieces
- 40 g lemon juice (approx. 1 lemon)
- 50 g sunflower seeds, soaked for 1 hour, then drained
- ½ cucumber
- 4 sprigs fresh basil, leaves only
- 1 avocado, skin and stone removed
- 1 - 1 ½ Tbsp miso paste, to taste
- ½ orange, juice only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1014 kJ / 241 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 5.8 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 6.6 g
Alternatywne przepisy
Carrot, Orange and Ginger Soup
25 min
Creamy Courgette Soup
25 min
Ratatouille
40 min
Aubergine and Almond Dip
20 min
Pea and Mint Soup (TM5)
20 min
Chopped Vegetable Salad
10 min
Tomato Sauce
40 min
Prawn and Cucumber Salad
55 Min
Courgette Soup with Basil and Cashew
20 min
Houmous
13h 30 min
Pears in Spiced Red Wine
3h 20 min
Cream of Vegetable Soup
15min