Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g celeriac, peeled, cut in pieces (3 cm)
- 200 g onions, quartered
- 30 g olive oil
- 3 garlic cloves
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only
- 150 g potatoes, peeled, cut in pieces (3 cm)
- 700 - 800 g water, depending on desired consistency
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - ½ tsp fine sea salt, plus extra to taste
- 2 pinches ground black pepper, plus extra to taste
- 150 g blanched hazelnuts
- 100 g soy cream
- 3 Tbsp truffle oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1514 kJ / 366 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Sód
- 531 mg
Alternatywne przepisy
Carrot and Coriander Soup
25min
Curried Parsnip Soup
30min
Butternut Squash and Coconut Soup
30min
Pea and Mint Soup (TM6)
20min
Celeriac and Apple Soup
55 min
Broccoli and stilton soup
30min
Curried Carrot And Ginger Soup
50min
Salmon Gravadlax with Buckwheat Blinis
48h
Courgette Soup with Basil and Cashew
20min
Watercress Soup
25min
Smoked Mackerel Pâté
55 min
Spiced Red Cabbage
1 godz. 10 min