Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 230 g Milch und etwas mehr zum Bestreichen
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 50 g brauner Zucker
- 500 g Weizenmehl Type 550
- 100 g Butter, davon 80 g weich, in Stücken, und 20 g in Flöckchen, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Prise Salz
- 30 g Mandelstifte zum Bestreuen
- Hagelzucker zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1079 kJ / 258 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 25 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quarkstuten
1 Std. 30 Min
Brioche
2h
Rheinisches Schwarzbrot
3h 15min
Sonntagsstuten
2 godz. 25 min
Quarkstuten
1小时 20 分钟
Rosinenstuten
3 Std.
Ostfriesisches Rosinenbrot / Krinstuut
4h 15min
Dinkel-Bürli
11sa
Herrencreme
4h 15min
Buttermilch-Weckchen
1 Std. 30 Min
Klassische Waffeln
40 Min
Butterkuchen
1h 55min