Urządzenia i Akcesoria
Butterstuten
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz.
12 Scheiben
Składniki
-
Milch und etwas mehr zum Bestreichen230 g
-
Hefe (20 g)½ Würfel
-
brauner Zucker50 g
-
Weizenmehl Type 550500 g
-
Butter davon 80 g weich, in Stücken, und 20 g in Flöckchen, und etwas mehr zum Einfetten100 g
-
Salz1 Prise
-
Mandelstifte zum Bestreuen30 g
-
Hagelzucker zum Bestreuen
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Sód
25 mg
Białko
7 g
Kalorie
1079 kJ /
258 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
36 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Das Backbuch
128 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Quarkstuten
1 godz. 30 min
Brioche
2 godz.
Müslibrot
1 godz. 30 min
Möhren-Müsli-Brot
2 godz. 30 min
Sonntagsstuten
2 godz. 25 min
Quarkstuten
1 godz. 20 min
Rheinisches Schwarzbrot
3 godz. 15 min
Schwarzbrot
3 godz.
Rosinenstuten
3 godz.
Butterkuchen
1 godz. 55 min
Ostfriesisches Rosinenbrot / Krinstuut
4 godz. 15 min
Schwarzbrot mit Sonnenblumenkernen
3 godz.