Stollenkonfekt

Stollenkonfekt

4.4 361 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
64 Stück

Składniki

  • Rosinen
    100 g
  • Rum
    25 g
  • Orangeat
    100 g
  • Milch
    230 g
  • Hefe grob zerbröselt
    40 g
  • Zucker
    160 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    20 g
  • Butter weich, in Stücken
    380 g
  • Marzipan-Rohmasse in kleinen Stücken
    100 g
  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    500 g
  • Puderzucker zum Bestäuben

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Sód 4 mg
Białko 1 g
Kalorie 397 kJ / 95 kcal
Tłuszcz 5 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...