Urządzenia i Akcesoria
Stollenkonfekt
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
64 Stück
Składniki
-
Rosinen100 g
-
Rum25 g
-
Orangeat100 g
-
Milch230 g
-
Hefe grob zerbröselt40 g
-
Zucker160 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Butter weich, in Stücken380 g
-
Marzipan-Rohmasse in kleinen Stücken100 g
-
Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten500 g
-
Puderzucker zum Bestäuben
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
4 mg
Białko
1 g
Kalorie
397 kJ /
95 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
12 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 6/2022
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Dattel-Marzipan-Röllchen
1 godz.
Franzbrötchen-Stollen
32 godz.
Marzipanstollen
4 godz.
Mohnstollen
26 godz.
Marzipankissen
2 godz.
Spekulatius-Taler
2 godz. 30 min
Christstollen, klassisch
4 godz.
Orangen-Marzipan-Plätzchen
2 godz. 30 min
Stollenhappen
50 min
Stollen-Butterkuchen
2 godz. 45 min
Christstollen
12 godz.
Lebkuchen-Butter-Plätzchen
1 godz. 50 min