Urządzenia i Akcesoria
Apfel-Marzipan-Kastenkuchen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
12 Stücke
Składniki
-
Butter zum Einfetten
-
Mandeln, gehobelt zum Ausstreuen
-
Äpfel geschält, in Stücken (3-4 cm)250 - 300 g
-
Eier4
-
Marzipanrohmasse in Stücken350 g
-
Mehl30 g
-
Speisestärke30 g
-
Backpulver1 TL
-
Zimt1 Prise
-
Puderzucker zum Bestäuben
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
56 mg
Białko
5 g
Kalorie
782 kJ /
187 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
21 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 4/2025
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Hackfleischtopf mit Weißkohl und Schupfnudeln
30 min
Oma Lenas Grießkuchen
3 godz.
Marzipan-Pistazien-Plätzchen
3 godz.
Herzhafter Gemüseblechkuchen
2 godz. 10 min
Apfelkuchen mit Schaum
1 godz. 15 min
Apfel-Gugelhupf
2 godz. 30 min
Saftiger Apfelkuchen vom Blech
1 godz. 30 min
Aprikosen-Schoko-Butterkuchen
2 godz. 25 min
Mandel-Schoko-Baisertaler
50 min
Kirschplotzer
1 godz. 30 min
Spekulatius-Frischkäse-Torte
2 godz. 30 min
Kokos-Engelsaugen
2 godz.