Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Butter und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Würfel Hefe (40 g), zerbröselt
- 70 g Milch
- 70 g Zucker
- 250 g Quark, 20% Fett
- 500 g Weizenmehl Type 550
- 1 Ei
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- ½ TL Salz
- 1 Eigelb
- 2 EL Milch
- Hagelzucker zum Bestreuen (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1127 kJ / 269 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 186 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Butterstuten
3 Std.
Hafer-Kartoffel-Brot
2h 30 min
Quarkstuten
1 godz. 20 min
Weihnachtliche Wecken
10 godz.
Rosinenstuten
3 Std.
Rosinenbrötchen
2h 30 min
Ostfriesisches Rosinenbrot / Krinstuut
4h 15min
Dinkel-Bürli
11h
Dinkel-Ciabattabrötchen
2 Std.
Buttermilch-Weckchen
1 godz. 30 min
Softe Frühstücksbrötchen
1h 45min
Baguettes auf die Schnelle
50min