Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g Orangen, unbehandelt
- 1 Zitrone
- 450 g Gelierzucker 2:1
- 3 - 4 Tropfen Bittermandelaroma
- 10 g neutrales Pflanzenfett (siehe Tipp)
- 100 g Marzipan-Rohmasse, in kleinen Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 4435 kJ / 1060 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 238 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 13.6 g
- Sód
- 36 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Clementinen-Curd
30 Min
Johannisbeer-Ketchup
1 godz. 30 min
Erdnuss-Salz-Schoko-Aufstrich
12h 30min
Honig-Senf-Nüsse
20min
Ahornsirup-Pudding
20min
Schwedische Brottorte
3 godz. 45 min
Rotkohlcremesuppe
40 min
Cranberry-Orangen-Plätzchen
50min
Weihnachtsgelee
20min
Clementinen-Gewürz-Sirup
30 Min
Stollenkonfekt
2 Std. 30 Min
Lebkuchen-Butter-Plätzchen
1 godz. 50 min