![Schwarzbrot mit Sonnenblumenkernen Schwarzbrot mit Sonnenblumenkernen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/dbfa93dd85f75fc3c39b0be23a0bd0a2/Derivates/b156b217120c22e2b16a91dd9cc8ecbf58cc70aa.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Roggenkörner
- 130 g Weizenkörner
- 500 g Buttermilch
- 80 g frische Hefe, grob zerbröselt
- 100 g Zuckerrübensirup
- 250 g Weizenmehl Type 1050
- 50 g Leinsamen
- 200 g Sonnenblumenkerne
- 2 TL Salz
- Butter zum Einfetten
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 721 kJ / 172 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 229 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dinkel-Malz-Brot
1 Std. 40 Min
Dinkel-Roggen-Landbrot
3 Std.
Rheinisches Schwarzbrot
3h 15min
Süßkartoffel-Walnuss-Brot
4 Std.
Schwarzbrot
3 Std.
Möhren-Müsli-Brot
2 godz. 30 min
Graubrot
2 godz.
Das einfachste Dinkel-Buttermilchbrot der Welt
16 godz. 10 min
Weltmeisterbrot
5 Std.
Vollwertbrot
2h 20min
Dinkel-Buchweizen-Brot
2 godz. 30 min
Dinkel-Bürli
11h