Urządzenia i Akcesoria
Schwarzbrot mit Sonnenblumenkernen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
25 Scheiben
Składniki
-
Roggenkörner250 g
-
Weizenkörner130 g
-
Buttermilch500 g
-
frische Hefe grob zerbröselt80 g
-
Zuckerrübensirup100 g
-
Weizenmehl Type 1050250 g
-
Leinsamen50 g
-
Sonnenblumenkerne200 g
-
Salz2 TL
-
Butter zum Einfetten
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Sód
229 mg
Białko
6 g
Kalorie
721 kJ /
172 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
26 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 2/2023
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Möhren-Müsli-Brot
2 godz. 30 min
Vollkornklotz
3 godz. 30 min
Rheinisches Schwarzbrot
3 godz. 15 min
Schwarzbrot
3 godz.
Dinkel-Roggen-Landbrot
3 godz.
Dinkel-Malz-Brot
1 godz. 40 min
Sesambrot
2 godz.
Weltmeisterbrot
5 godz.
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 godz. 50 min
Vollwertbrot
2 godz. 20 min
Körnerbrot
1 godz. 40 min
Graubrot
2 godz.