Apfel-Mandel-Konfitüre

Apfel-Mandel-Konfitüre

4.5 146 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 Schraubgläser

Składniki

  • Äpfel geschält, in Stücken
    1200 g
  • Wasser
    100 g
  • Gelierzucker 3:1
    500 g
  • Zitrone, unbehandelt Saft ausgepresst
    1
  • Mandellikör (z. B. Amaretto)
    200 g
    200 g Rum
  • neutrales Pflanzenfett (z.B. Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
    1 TL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Schraubglas

Białko 0 g
Kalorie 3368 kJ / 804 kcal
Tłuszcz 3 g
Błonnik 10.3 g
Węglowodany 172 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...