Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g Äpfel, geschält, in Stücken
- 100 g Wasser
- 500 g Gelierzucker 3:1
- 1 Zitrone, unbehandelt, Saft ausgepresst
-
200
g Mandellikör (z. B. Amaretto)
lub 200 g Rum - 1 TL neutrales Pflanzenfett (z.B. Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 3368 kJ / 804 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 172 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 10.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Waldfrucht-Konfitüre
25min
Apfel-Aprikosen-Konfitüre
1h 40min
Kirschkonfitüre mit Mandellikör
40min
Birnenkonfitüre
20min
Weintrauben-Konfitüre
30min
Mango-Möhren-Konfitüre
30min
Apfel-Gewürz-Konfitüre
30min
Heidelbeerkonfitüre mit weißer Schokolade
30min
Schokoladige Himbeerkonfitüre
40min
Bratapfel-Konfitüre
40min
Glühwein-Konfitüre
20min
Weihnachtsgelee
20min