Urządzenia i Akcesoria
Ostfriesisches Rosinenbrot / Krinstuut
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 15 min
20 Scheiben
Składniki
-
Butter und etwas mehr zum Einfetten50 g
-
Weizenmehl Type 550550 g
-
Salz1 TL
-
Milch300 g
-
Hefe (20 g)½ Würfel
-
Zucker50 g
-
Mandeln gehackt100 g
-
Rosinen100 g
-
Ei verquirlt1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
5 g
Kalorie
776.5 kJ /
185.5 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
26.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Quarkstuten
1 godz. 30 min
Karamell-Walnuss-Stuten
3 godz.
Sonntagsstuten
2 godz. 25 min
Vollkornklotz
3 godz. 30 min
Rosinen-Marzipan-Schnecken
2 godz. 20 min
Quarkstuten
1 godz. 20 min
Rheinisches Schwarzbrot
3 godz. 15 min
Schwarzbrot
3 godz.
Rosinenstuten
3 godz.
Butterstuten
3 godz.
Kürbisstuten
3 godz. 30 min
Rosinenbrötchen
2 godz. 30 min