Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Butter und etwas mehr zum Einfetten
- 550 g Weizenmehl Type 550
- 1 TL Salz
- 300 g Milch
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 50 g Zucker
- 100 g Mandeln, gehackt
- 100 g Rosinen
- 1 Ei, verquirlt
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 776.5 kJ / 185.5 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 26.7 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Quarkstuten
1 godz. 30 min
Rheinisches Schwarzbrot
3 Std. 15 Min
Butterstuten
3h
Quarkstuten
1 Std. 20 Min
Schwarzbrot
3h
Schwarzbrot mit Sonnenblumenkernen
3h
Rosinenstuten
3h
Dinkel-Malz-Brot
1h 40min
Norddeutsches Kürbisbrot
3 Std. 15 Min
Rosinenbrötchen
2 Std. 30 Min
Vollkornklotz
3h 30min
Kürbisstuten
3h 30min