Ostfriesisches Rosinenbrot / Krinstuut

Ostfriesisches Rosinenbrot / Krinstuut

4.6 365 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 15 min
20 Scheiben

Składniki

  • Butter und etwas mehr zum Einfetten
    50 g
  • Weizenmehl Type 550
    550 g
  • Salz
    1 TL
  • Milch
    300 g
  • Hefe (20 g)
    ½ Würfel
  • Zucker
    50 g
  • Mandeln gehackt
    100 g
  • Rosinen
    100 g
  • Ei verquirlt
    1

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Białko 5 g
Kalorie 776.5 kJ / 185.5 kcal
Tłuszcz 6 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 26.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...