Urządzenia i Akcesoria
Möhrenbrot
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
20 Scheiben
Składniki
-
Möhren in Stücken240 g
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Sauerteig (z. B. von Seitenbacher)25 g
-
Wasser385 g
-
Zuckerrübensirup60 g
-
Roggenmehl Type 1150290 g
-
Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Ausstreuen410 g
-
Brotgewürz (siehe Tipp)¼ TL
-
Salz2 TL
-
Öl zum Einfetten
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Sód
252 mg
Białko
6 g
Kalorie
599 kJ /
143 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
30 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 1/2022
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Dinkel-Buchweizen-Brot
2 godz. 30 min
Landbrot Backhausart
1 godz. 40 min
Weizen-Dinkel-Brot
1 godz. 30 min
Joghurtbrot
2 godz.
Dinkel-Hafer-Brot
1 godz. 10 min
Möhren-Müsli-Brot
2 godz. 30 min
Kartoffel-Gewürz-Brot
1 godz. 30 min
Süßkartoffel-Walnuss-Brot
4 godz.
Dinkel-Roggen-Landbrot
3 godz.
Dinkel-Malz-Brot
1 godz. 40 min
Vollwertbrot
2 godz. 20 min
Schwarzbrot mit Sonnenblumenkernen
3 godz.