Möhrenbrot

Möhrenbrot

4.1 67 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
20 Scheiben

Składniki

  • Möhren in Stücken
    240 g
  • Hefe (40 g)
    1 Würfel
  • Sauerteig (z. B. von Seitenbacher)
    25 g
  • Wasser
    385 g
  • Zuckerrübensirup
    60 g
  • Roggenmehl Type 1150
    290 g
  • Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Ausstreuen
    410 g
  • Brotgewürz (siehe Tipp)
    ¼ TL
  • Salz
    2 TL
  • Öl zum Einfetten

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Sód 252 mg
Białko 6 g
Kalorie 599 kJ / 143 kcal
Tłuszcz 1 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Węglowodany 30 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...