Urządzenia i Akcesoria
Stollen-Butterkuchen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
20 Stücke
Składniki
Teig
-
Mandeln, blanchiert100 g
-
Hefe zerbröselt40 g
-
Milch230 g
-
Zucker80 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten550 g
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten130 g
-
Ei1
-
Salz¼ TL
-
Rosinen150 g
-
Orangeat80 g
-
Zitronat80 g
Belag und Fertigstellung
-
Butter in Flöckchen100 g
-
gehobelte Mandeln80 g
-
Zucker50 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
48 mg
Białko
7 g
Kalorie
1364 kJ /
326 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
44 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 6/2022
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Stachelbeer-Rahm-Kuchen
10 godz.
Heidelbeer-Schmand-Hefekuchen
2 godz. 50 min
Zwetschgen-Eierlikör-Kuchen
1 godz. 45 min
Butter-Käse-Streusel-Kuchen
2 godz. 30 min
Aprikosen-Cheesecake
7 godz.
Mascarpone-Käsekuchen mit Streuseln
1 godz. 30 min
Marzipan-Pflaumenmus-Rauten
1 godz. 30 min
Cranberry-Orangen-Plätzchen
50 min
Mohnstollen
26 godz.
Marmorierter Birnen-Kuchen
1 godz.
Omas bester Mohnkuchen
1 godz.
Stollenkonfekt
2 godz. 30 min