
Urządzenia i Akcesoria
Stollen-Butterkuchen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
20 Stücke
Składniki
Teig
-
Mandeln, blanchiert100 g
-
Hefe zerbröselt40 g
-
Milch230 g
-
Zucker80 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten550 g
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten130 g
-
Ei1
-
Salz¼ TL
-
Rosinen150 g
-
Orangeat80 g
-
Zitronat80 g
Belag und Fertigstellung
-
Butter in Flöckchen100 g
-
gehobelte Mandeln80 g
-
Zucker50 g
Wartości odżywcze na 1 Stück
Kalorie
326 kcal /
1364 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
15 g
Węglowodany
44 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Sód
48 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® Magazin 6/2022
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy