Stollen-Butterkuchen

Stollen-Butterkuchen

4.5 172 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
20 Stücke

Składniki

Teig
  • Mandeln, blanchiert
    100 g
  • Hefe zerbröselt
    40 g
  • Milch
    230 g
  • Zucker
    80 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    20 g
  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    550 g
  • Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    130 g
  • Ei
    1
  • Salz
    ¼ TL
  • Rosinen
    150 g
  • Orangeat
    80 g
  • Zitronat
    80 g
Belag und Fertigstellung
  • Butter in Flöckchen
    100 g
  • gehobelte Mandeln
    80 g
  • Zucker
    50 g

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 326 kcal / 1364 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 44 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 48 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...