Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g Kirschnektar
- 450 g Bananennektar
- 500 g Gelierzucker 2:1
- 1 Pck. Zitronensäure (5 g)
- 1 TL neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 2659 kJ / 627 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 154 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Konfitüre mit Gelierzucker
30 Min
Mirabellen-Vanille-Konfitüre
25min
Johannisbeergelee
25min
Brombeergelee
1 Std.
Apfelgelee
5 Std. 30 Min
Erdbeer-Grapefruit-Gelee
35 min
Erdbeer-Gelee
1 Std.
Kirsch-Bananen-Konfitüre
30 Min
Birnenkonfitüre
20min
Waldfrucht-Gelee
35 min
Mandarinen-Gelee
30 Min
Kirschkonfitüre
25min