Rosinenstuten

Rosinenstuten

4.2 47 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz.
12 Scheiben

Składniki

  • Milch und etwas mehr zum Bestreichen
    240 g
  • Hefe (20 g)
    ½ Würfel
  • brauner Zucker
    50 g
  • Weizenmehl Type 550
    500 g
  • Butter davon 80 g in Stücken, 20 g in Flöckchen, und etwas mehr zum Einfetten
    100 g
  • Rosine (siehe Tipp)
    125 g
  • Salz
    1 Prise
  • Mandelstifte
    30 g
  • Hagelzucker zum Bestreuen

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Białko 6 g
Kalorie 1228 kJ / 292 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 2.7 g
Węglowodany 44 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...