Urządzenia i Akcesoria
Rosinenstuten
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz.
12 Scheiben
Składniki
-
Milch und etwas mehr zum Bestreichen240 g
-
Hefe (20 g)½ Würfel
-
brauner Zucker50 g
-
Weizenmehl Type 550500 g
-
Butter davon 80 g in Stücken, 20 g in Flöckchen, und etwas mehr zum Einfetten100 g
-
Rosine (siehe Tipp)125 g
-
Salz1 Prise
-
Mandelstifte30 g
-
Hagelzucker zum Bestreuen
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
6 g
Kalorie
1228 kJ /
292 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
2.7 g
Węglowodany
44 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 5/2021
52 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Quarkstuten
1 godz. 30 min
Welfencreme (Welfenspeise)
2 godz. 30 min
Sonntagsstuten
2 godz. 25 min
Quarkstuten
1 godz. 20 min
Rheinisches Schwarzbrot
3 godz. 15 min
Butterkuchen mit Hefe
1 godz. 35 min
Schwarzbrot
3 godz.
Butterkuchen
1 godz. 55 min
Ostfriesisches Rosinenbrot / Krinstuut
4 godz. 15 min
Butterstuten
3 godz.
Marzipan-Butterkuchen
3 godz.
Schwarzbrot mit Sonnenblumenkernen
3 godz.