Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le coulis
- 250 g de fraises fraîches, équeutées et coupées en deux
- 20 g de sucre en poudre
Les crêpes
- 370 g d'eau
- 1 pincée de sel
- 150 g de semoule de blé dur fine
- 75 g de farine de blé
- 10 g de sucre en poudre
- 1 sachet de levure boulangère sèche
- 2 c. à café de levure chimique
- beurre, pour la cuisson
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 457 kJ / 110 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chorba tunisienne
45 min
Soupe de lentilles marocaine aux épices
35min
Ghoribas marocains
35min
Seffa de cheveux d'ange aux fruits secs
1h 25min
Pains batbout marocains
1h
Crêpes mille trous au maïs
1h 20 min
Pains de semoule Matlouh
2 Std. 10 Min
Jus d'avocat aux dattes
5 Min
Soupe harira
40 Min
Msemen
40 Min
Harcha parfumé (pain à la semoule)
30 min
Crêpes mille trous
1 Std. 10 Min