Baklava doré

Baklava doré

4.6 27 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 godz. 25 min
20 portions

Składniki

Le baklava
  • 200 g de beurre coupé en morceaux et un peu pour le plat
  • ½ de bâton de cannelle
  • 1 gousse de vanille
  • 100 g de cassonade
  • 150 g de pistaches, décortiquées et non salées
  • 150 g de noix décortiquée
  • 375 g de pâte filo (ou phyllo)
Le sirop
  • ¼ citron jaune zeste et jus
  • 220 g de cassonade
  • 80 g de miel
  • ½ bâton de cannelle
  • 70 g d'eau
  • 4 gouttes d'eau de rose (opcjonalnie) à ajuster en fonction des goûts
  • 4 gouttes d'eau de fleur d'oranger (opcjonalnie) à ajuster en fonction des goûts

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 168.4 mg
Białko 4.5 g
Kalorie 1226.4 kJ / 292 kcal
Tłuszcz 16.6 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 3.9 g
Węglowodany 32 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...