Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 50 g d'huile d'olive
- 120 g d'eau
- 180 g de lait, et 1 c. à soupe pour badigeonner
- 1 c. à soupe de sucre en poudre
- 1 c. à café de sel
- 1 c. à café de graines de sésame
- 1 c. à café de graines de pavot
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 5020.5 kJ / 1194 kcal
- Białko
- 27.5 g
- Węglowodany
- 195.5 g
- Tłuszcz
- 31.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 9.5 g
- Sód
- 1022 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Batbout au fromage
30min
Pains turcs
2h 15min
Gözleme aux épinards, à la mozzarella et à la menthe
2h 15min
Pizza lahmacun à la turque
1h
Pain marocain
3h 40 min
Soupe à la coriandre
50min
Harira
7h
Boulettes d'agneau et pain batbout marocains
2h 15min
Msemen
40min
Menu à petit prix - Gözleme, crêpes farcies aux herbes
1j 50 menit
Crêpes mille trous
1h 10min
Sfenj - donuts marocain
2h 45 min