Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de haricots rouges en conserve, égouttés et rincés
- 1 - 2 gousses d'ail
- 1 - 2 piments oiseaux séchés, épépinés et émiettés
- du sel
- du poivre moulu
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 1 - 2 c. à soupe d'eau
- coriandre fraîche
-
1
pincée de piment en poudre
lub 1 pincée de paprika
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 531 kJ / 127 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 6 g
Alternatywne przepisy
Tartinade de lentilles à l'indienne
30min
Houmous
10 Min
Tzatziki
3h 5min
Houmous de chou-fleur
35min
Houmous de courgette
10 Min
Tartinade à l'italienne de haricots blancs
10 Min
Houmous de carotte
25 Min
Houmous au citron
5 Min
Tartinade de tomates séchées
10 Min
Tzatziki comme en Grèce
40min
Dip de feta et de poivron (ktipiti grec)
20 Min
Tartinade au thon à l'avocat
10 Min