Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de haricots rouges en conserve, égouttés et rincés
- 1 - 2 gousses d'ail
- 1 - 2 piments oiseaux séchés, épépinés et émiettés
- du sel
- du poivre moulu
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 1 - 2 c. à soupe d'eau
- coriandre fraîche
-
1
pincée de piment en poudre
lub 1 pincée de paprika
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 531 kJ / 127 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 6 g
Alternatywne przepisy
Tartinade de lentilles à l'indienne
30min
Tartinade à l'italienne de haricots blancs
10min
Tartinade poivron-pomme
25min
Houmous de chou-fleur
35min
Dip de feta et de poivron (ktipiti grec)
20min
Houmous de petits pois
55min
Houmous de carotte
25min
Tartinade de courgette
4h
Tartinade de tomates séchées
10min
Houmous de courgette
10min
Tzatziki comme en Grèce
40min
Rillettes de thon aux câpres
15min