![Zuppa di lenticchie con patate dolci e pasta Zuppa di lenticchie con patate dolci e pasta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/267b56a2-9190-4be8-923d-b392ad617505/Derivates/b4c7f726-87e9-455a-aa63-fa541ba9fc0c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di scalogno a pezzi
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati
-
70
g di speck a cubetti
lub 70 g di pancetta affumicata a cubetti - 30 g di olio extravergine di oliva
- 350 g di lenticchie in scatola, scolate
- 400 g di patate americane dolci, pelate e a pezzi (2-3 cm)
- 5 g di dado per brodo vegetale
- 800 g di acqua
- 150 g di pasta secca corta, tipo Ditalini
- 5 g di sale
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato
- 2 - 3 cucchiai di aceto balsamico
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2018.8 kJ / 482.5 kcal
- Białko
- 16.8 g
- Węglowodany
- 69.3 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 11.5 g
- Sód
- 0.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minestra di riso e ceci
30 Min
Minestra di lenticchie e cavolfiore
1 Std.
Zuppa di farro e fagioli
1 Std.
Minestra di pasta, fagioli e acciughe
30 Min
Minestrone di lenticchie e patate
45 Min
Zuppa di legumi vegetariana
40 min
Minestra saporita di riso e legumi
40 min
Zuppa di farro e legumi
45 Min
Zuppa di legumi e verdure
40 min
Zuppa di lenticchie
50 Min
Pasta e fagioli cannellini
40 min
Pasta e ceci (TM6)
40 min