Wersje kompatybilne
Pasta di grano saraceno con crema di piselli e pecorino
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 scalogno a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 250 g di piselli surgelati
- 320 g di pasta secca di grano saraceno
- 30 g di pecorino a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 40 g di pomodori secchi a listarelle
- pecorino a scaglie, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1839 kJ / 440.7 kcal
- Białko
- 13.9 g
- Węglowodany
- 67.8 g
- Tłuszcz
- 12.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 7.8 g
- Sód
- 435.7 mg
Alternatywne przepisy
Spaghetti integrali con crema di lenticchie e carote
45 Min
Sedanini integrali al ragù di lenticchie rosse
1 Std.
Spaghetti scarola, olive e briciole di pane (vegan)
35 Min
Penne integrali alla crema di zucca e pistacchi
30 Min
Orecchiette con crema di zucca e speck
35 Min
Pasta di lenticchie con crema di stracchino e spinaci
30 Min
Tagliatelle con yogurt, zucchine e zafferano
30 Min
Insalata di pasta con rucola, piselli e pinoli; muffin banana e lamponi (Bimby Friend)
1 Std.
Pasta integrale con pesto di cicoria e scaglie di pecorino
40 Min
Pasta al pesto di fagiolini
30 Min
Mezze maniche con pomodorini e pesto di rucola
20 Min
Pasta feta e pomodorini
30 Min