
Urządzenia i Akcesoria
Odwracane ciasto z gruszkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
12 porcji
Składniki
Ciasto
-
400 g gruszek obranych, bez gniazd nasiennych, przekrojonych na pół
-
1 łyżeczka goździków
-
400 g wody
-
150 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
150 g cukru trzcinowego plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
3 jajka
-
100 g jogurtu naturalnego
-
200 g mąki pszennej
-
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
Sos waniliowy
-
200 g mleka
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
70 - 80 g cukru
-
20 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
3 żółtka
-
1 czubata łyżka mąki pszennej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
353 kcal /
1481 kJ
Białko
5.6 g
Tłuszcz
18.7 g
Węglowodany
42 g
Błonnik
1.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LETNIE INSPIRACJE
9 Przepisów
Polska
Polska