Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto drożdżowe
- 300 g wody
- 40 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 500 g mąki pszennej, typ 550
- 2 łyżeczki soli
Wypełnienie
- 20 g pestek dyni
- 3 - 4 łodyżki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 50 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych z zalewy
- 120 g sera gouda, pokrojonego na kawałki
- 100 g szynki gotowanej, pokrojonej w kostkę
- mąka pszenna, typ 550, ilość do oprószenia blatu
- 30 g wody
- ½ łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 - 2 łyżki ziaren sezamu, czarnego
- 2 migdały, ze skórką
- 2 czarne oliwki, bez pestek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1497 kJ / 357 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krwawe paluchy wiedźmy
4h 10min
Czarna pizza z duchami
1 Std. 40 Min
Halloweenowe kapelusze czarownic
4h 45min
Bezowe duszki
3h
Burgery Kulfona
2h
Chlebek-choinka do odrywania
2 Std. 10 Min
Włoskie chlebki wielkanocne (Pane di Pasqua)
2h 45min
Chleb faszerowany jajkami i fasolką z oliwkami
5h 35 min
Brioszki prosiaczki
2h
Hot dogi pieski
40min
Kiełbaski-mumie
1h 35min
Wieniec pszenno-orkiszowy z camembertem
1 Std. 50 Min