Chleb-pająk

Chleb-pająk

4.6 71 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 55 min
8 porcji

Składniki

Ciasto drożdżowe
  • wody
    300 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    40 g
  • mąki pszennej typ 550
    500 g
  • soli
    2 łyżeczki
Wypełnienie
  • pestek dyni
    20 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    3 - 4 łodyżki
  • suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy
    50 g
  • sera gouda pokrojonego na kawałki
    120 g
  • szynki gotowanej pokrojonej w kostkę
    100 g
  • mąka pszenna typ 550, ilość do oprószenia blatu
  • wody
    30 g
  • sody oczyszczonej
    ½ łyżeczki
  • ziaren sezamu, czarnego
    1 - 2 łyżki
  • migdały, ze skórką
    2
  • czarne oliwki, bez pestek
    2

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 357 kcal / 1497 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 51 g
Błonnik 3.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...