Urządzenia i Akcesoria
Chleb-pająk
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 55 min
8 porcji
Składniki
Ciasto drożdżowe
-
300 g wody
-
40 g drożdży świeżych pokruszonych
-
500 g mąki pszennej typ 550
-
2 łyżeczki soli
Wypełnienie
-
20 g pestek dyni
-
3 - 4 łodyżki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
50 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy
-
120 g sera gouda pokrojonego na kawałki
-
100 g szynki gotowanej pokrojonej w kostkę
-
mąka pszenna typ 550, ilość do oprószenia blatu
-
30 g wody
-
½ łyżeczki sody oczyszczonej
-
1 - 2 łyżki ziaren sezamu, czarnego
-
2 migdały, ze skórką
-
2 czarne oliwki, bez pestek
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
15 g
Kalorie
1497 kJ /
357 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
3.9 g
Węglowodany
51 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
HALLOWEEN
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Halloweenowe mleczne bułeczki (Thermomix® Nester)
2 godz. 40 min
Trufle nietoperze z dynią
2 godz. 30 min
Halloweenowe mleczne bułki
5 godz.
Czarna pizza z duchami
1 godz. 40 min
Ciasteczka twarogowe zajączki
1 godz. 10 min
Baranek wielkanocny
1 godz. 30 min
Kiełbaski-mumie
1 godz. 35 min
Krwawe paluchy wiedźmy
4 godz. 10 min
Bułeczki wielkanocne zajączki
1 godz. 50 min
Pizza tęcza
1 godz. 40 min
Rybki w chlebowej panierce
40 min
Pierniczki-witrażyki
2 godz. 10 min