Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto drożdżowe
- 300 g wody
- 40 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 500 g mąki pszennej, typ 550
- 2 łyżeczki soli
Wypełnienie
- 20 g pestek dyni
- 3 - 4 łodyżki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 50 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych z zalewy
- 120 g sera gouda, pokrojonego na kawałki
- 100 g szynki gotowanej, pokrojonej w kostkę
- mąka pszenna, typ 550, ilość do oprószenia blatu
- 30 g wody
- ½ łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 - 2 łyżki ziaren sezamu, czarnego
- 2 migdały, ze skórką
- 2 czarne oliwki, bez pestek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1497 kJ / 357 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Halloweenowe kapelusze czarownic
4 Std. 45 Min
Chlebek-choinka do odrywania
2 Std. 10 Min
Straszne przekąski
1 godz. 30 min
Halloweenowy poncz
20min
Czarna pizza z duchami
1 godz. 40 min
Halloweenowe parówkowe paluchy
1 godz. 10 min
Baranek wielkanocny
1 godz. 30 min
Bezowe duszki
3 godz.
Krwawe paluchy wiedźmy
4 godz. 10 min
Dżdżownice w czekoladowej ziemi
2h 20min
Cake pops na Halloween
4h 15min
Bułeczki wielkanocne zajączki
1h 50min