Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 170 g de beurre, coupé en morceaux (150 g préalablement congelés et 20 g pour le caramel)
- 1 pincée de sel
- 65 g d'eau, froide et 3 c. à soupe pour le caramel
- 100 g de sucre en poudre
- 4 bananes, coupées en deux dans la longueur
- 5 c. à soupe de rhum (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1951.5 kJ / 467.7 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 50.8 g
- Tłuszcz
- 23.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.5 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 37.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte à la banane
45 min
Petits gratins de bananes
50 min
Blanc-manger aux fruits de la Passion
2h 30 min
Gâteau banane-coco
1h 10 min
Moelleux patate douce, vanille et coco
1h 15 min
Pudding banane-raisin sans sucre ajouté
1h
Gratin poire-banane
55 min
Bûche banane-cacahuète
4h
Tarte à l'ananas
3 Std.
Banoffee pie
3u. 30min
Gâteau cubain au rhum et à la banane
1h
Banoffee
2h 35min