Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de pommes de terre
- beurre, pour le moule
- 2 œufs
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 2 pincées de noix de muscade fraîchement râpée
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 600 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1680.8 kJ / 409.5 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 45.8 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.3 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 203 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cuisses de poulet sous-vide
1 Std. 30 Min
Sous-vide poisson gras, avec ou sans peau (saumon)
1 Std. 5 Min
Ballotine de poulet, pommes de terre vapeur et galette au chocolat
40min
Terrine aux restes de viande
13h 15 min
Sous-vide côtes de porc
2h 50min
Cuire du riz long complet
55min
Sauce soubise
30 Min
Légumes racines et céréales mélangées
3h 15min
Œufs de couleur bleu clair
55min
Brochettes merguez-abricot
50 Min
Sous-vide poisson maigre (lotte, merlu)
1 Std. 20 Min
Gâteau vapeur aux épinards
35min