![Prawn cocktail with gin-pickled cucumbers Prawn cocktail with gin-pickled cucumbers](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7637efbc-9fd0-46fc-bf2f-e6990b2b7896/Derivates/04be966f-53b8-4179-8972-ac8ca9944d0d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Prawns
- 250 g water
- 24 medium raw prawns, peeled, tails intact, deveined
- sea salt, to season
- ground black pepper, to season
- freshly squeezed lemon juice, to drizzle
Gin-pickled cucumber
- 2 Lebanese cucumbers, cut into ribbons, flesh only, discard seeds and core
- 50 g sugar
- 100 g white wine vinegar
- 60 g gin of choice (see Tips)
- 5 juniper berries, lightly crushed
Gin dressing
- 300 g grapeseed oil
- 2 eggs
- ¼ tsp sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 50 g gin of choice
- 1 tbsp tomato sauce
- 2 tsp Worcestershire sauce (see Tips)
- 2 pinches paprika, plus extra to serve
- 1 - 2 tbsp lemon juice, to taste, plus extra wedges to serve
- 3 dashes Tabasco® sauce
- 1 cos lettuce, whole leaves or finely shredded for glasses
- 1 avocado, sliced
- fresh chives, chopped to garnish
- micro herbs, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2633.2 kJ / 627 kcal
- Białko
- 19.7 g
- Węglowodany
- 11.4 g
- Tłuszcz
- 55.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 663.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bourbon pork ribs
5 Std. 50 Min
Beef Wellington
2 godz. 15 min
Smoked salmon mousse
5 min
Oysters Kilpatrick
15 Min
Oysters with lime granita
5 min
Traditional cocktail sauce
5 min
Smoked trout pâté
3h 15min
Christmas tiramisu
24 godz. 20 min
Sous vide fillet steak with gin and peppercorn sauce
2h 20min
Scallops with pea purée
25 min
Grilled eye fillet with Café de Paris butter
45 min
Champagne poached chicken terrine
1 godz. 30 min