Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caramelised chocolate
- 80 g white chocolate, broken into pieces
- 30 g shelled unsalted pistachio nuts
Plum compote
- 400 g fresh blood plums (approx. 4-5), stones removed, cut into 1 cm wedges
- 20 g freshly squeezed lemon juice
- 100 g white sugar
Sabayon cream
- 6 egg yolks
- 100 g white sugar
- 30 g sweet wine of choice
- 600 g pouring (whipping) cream
- 250 g mascarpone cheese
- 1 tsp vanilla bean extract
Pistachio chocolate bark
- 100 g white chocolate, broken into pieces
- 2 tbsp shelled unsalted pistachio nuts, roughly chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1894.3 kJ / 452.7 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 33.4 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.3 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 112.3 mg
Alternatywne przepisy
Chilli crab with coconut rice and sambal (TM6, Mark LaBrooy)
1h 30min
French onion soup (Soupe à l’oignon)
1h
Ricotta gnocchi alla sorrentina
55min
Veggie & bean grain-free wraps (Thermomix® Cutter, TM6)
35 Min
Steamed chocolate cake and poached pears
50min
Wraps with sautéed veggies and herb cream (Thermomix® Cutter, TM6)
45min
Quick sliced pickle (Thermomix® Cutter, TM6)
5 min
Cucumber Salad with Dill and Sour Cream Dressing (TM5)
10 min
Singapore style noodles (Thermomix® Cutter)
40min
Singapore style noodles (Thermomix® Cutter, TM6)
40min
Sam Wood's Baked salmon with broccoli pesto
35 Min
Yellow curry sauce (Dandelion restaurant)
55min