Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g crystallised ginger
- 65 g unsalted butter, plus extra to grease
- 65 g dark brown sugar
- 70 g golden syrup, plus 1 tbsp to brush
- 50 g treacle
- 125 g self-raising flour, plus extra to dust
- ½ tbsp ground ginger
- ½ tsp ground cinnamon
- ½ tsp mixed spice
- ½ tsp bicarbonate of soda
- 1 pinch sea salt
- 120 g full cream milk
- 1 egg
- 2 tbsp boiling water
- icing sugar, to dust
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1248.9 kJ / 298.5 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 45.4 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 386.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
German cinnamon stars (Zimtsterne)
1h 30min
Mini fruit cakes
25 Std. 40 Min
Egg White Chocolate Cake
50min
Meringue Easter Nests
3h 20min
Edna's lemon curd teacake
40min
Steamed Raspberry Jam Pudding
2 Std. 50 Min
Edna's lemon curd tea cakes
30min
Freeform basic bread
1h 35 min
Hot cross bun loaf
2u. 40min
Thirty second whole orange cake
1h 15 min
Spiced fruit loaf
2h 30 min
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2h 20min