![Boulangère potatoes Boulangère potatoes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/49636ab8ff1baa14e2f4d946a3c58d02/Derivates/3e85cd01914840b7ae7ff6ab75be100670d4e51e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g water
- 40 g Vegetable stock paste (see Tip)
- 1200 g Royal Blue potatoes, peeled and cut into pieces that fit through feeder tube
- 2 brown onions, cut into halves
- 50 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 2 tbsp unsalted butter, cut in small pieces
- 20 fresh sage, leaves only
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- sea salt, to season
- ground black pepper, to season
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 623 kJ / 148.9 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 24.8 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 79.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
No fail mash potato
20 min
Creamy chicken curry and rice
45 min
Adzuki Stew with spiced cauliflower rice
24u. 40min
Classic beef burgers
1h
Thai cucumber salad (Thermomix® Cutter)
15 Min
Herby potato salad with crisp topping
50 min
Citrus dust
4h 10 min
Vegetable bake (Thermomix® Cutter)
55 min
Quick grated pickle (Thermomix® Cutter)
5 Min
Coleslaw (Thermomix® Cutter TM6)
10 Min
Lemonade scones
25 min
Potato bake (Thermomix® Cutter, TM6)
1h 10 min