Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cured ocean trout
- 500 - 800 g ocean trout fillet, trimmed, boned, skin removed
- 1 star anise
- 5 juniper berries
- 1 tsp pink peppercorns
- 1 tsp caraway seeds
- 1 tsp coriander seeds
- 125 g sugar
- 125 g sea salt
- 2 lemon peel strips, no white pith (4 cm)
- 100 g gin of choice (see Tips)
Salad
- 3 radishes, trimmed and thinly sliced
- ½ cucumber, sliced
- 1 tbsp extra virgin olive oil, to drizzle
- 4 sprigs fresh chives, chopped to garnish
- micro herbs, to serve
- crème fraîche, to serve
- bread, toasted to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1326.8 kJ / 315.9 kcal
- Białko
- 26.3 g
- Węglowodany
- 21.5 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 2029 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wasabi mayonnaise
10min
White bean purée and anchovy on crostini
45min
Romesco dip
10min
Tomatoes with wasabi dressing
10min
Fattoush with grilled haloumi
5h
Spiced poached pears with vanilla cheesecake and gingernut crumb
5 godz. 30 min
Café de Paris butter
25 dk
Malted crème brûlée with salted caramel ice cream
28h 30 min
Camembert with cranberries and almonds
30 dk
Beetroot and tequila cured salmon
24h 20min
Lemon and caper aioli
15 dk
John Dory with cauliflower couscous and corn purée (Mark Southon)
35min