Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cured ocean trout
- 500 - 800 g ocean trout fillet, trimmed, boned, skin removed
- 1 star anise
- 5 juniper berries
- 1 tsp pink peppercorns
- 1 tsp caraway seeds
- 1 tsp coriander seeds
- 125 g sugar
- 125 g sea salt
- 2 lemon peel strips, no white pith (4 cm)
- 100 g gin of choice (see Tips)
Salad
- 3 radishes, trimmed and thinly sliced
- ½ cucumber, sliced
- 1 tbsp extra virgin olive oil, to drizzle
- 4 sprigs fresh chives, chopped to garnish
- micro herbs, to serve
- crème fraîche, to serve
- bread, toasted to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1326.8 kJ / 315.9 kcal
- Białko
- 26.3 g
- Węglowodany
- 21.5 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 2029 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Watermelon canapés with whipped feta and walnuts
20 Min
Wasabi mayonnaise
10 Min
Salsa verde
5 Min
Beetroot and tequila cured salmon
24hod. 20min
Prawn cocktail with gin-pickled cucumbers
40min
Ruby kingfish with citrus yoghurt dressing
2 Std. 30 Min
Rueben sandwich sauce
5 Min
Scallops with pea purée
25 Min
Zingy avocado and lime dip
10 Min
Warm zucchini salad with basil lemon dressing (Thermomix® Cutter, TM6)
20 Min
Tom kha gai (Thai chicken coconut soup)
30min
Baked artichoke dip
35min