![Porcini pepperleaf paté (Andrew Fielke) Porcini pepperleaf paté (Andrew Fielke)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EEB78EBB-0B2E-4213-B550-E2B8BC881DB4/Derivates/3DCFDB71-39CA-4249-AF9F-838A4CFAB49B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 sprigs fresh rosemary, leaves only
- 5 sprigs fresh thyme, leaves only
- 75 g brown onion
- 3 garlic cloves
- 50 g unsalted butter
- 10 g dried porcini mushrooms, crumbled
- 150 g red wine
- 250 g fresh Swiss brown mushrooms (see Tips)
- ½ tsp salt
- 200 g cream cheese
- 2 tsp dried pepperleaf (see Tips)
- ½ tsp Dijon mustard
- fresh chives, cut into small pieces, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 467 kJ / 111 kcal
- Białko
- 2.391 g
- Węglowodany
- 1.469 g
- Tłuszcz
- 10.662 g
- Błonnik
- 0.859 g
Alternatywne przepisy
Asian-style mussels
30min
Wasabi mayonnaise
10p
Rosemary and eschalot gravy
30min
Gin and tonic sorbet with cucumber
12h
Taramasalata
15 min
Chicken liver pâté
2 Std. 20 Min
Lemon and ginger Prosecco cocktail
45min
Grilled scallops with chilli jam
25 Min
Leek and smoked salmon dip
55 min
Baharat spice mix
5 min
Chunky basil pesto dip
10p
Grilled eggplant dip
2h