Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g d'oignons, coupés en deux
- 150 g de lard en tranches, en morceaux (1 cm)
- 400 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes (pour 0,5l)
- 800 g de choux de Bruxelles
- 50 g d'amandes effilées
- 4 c. à café d'amidon de maïs (par ex. Maïzena)
- 2 c. à soupe d'eau, pour délayer
- 1 c. à soupe de miel
- 4 pincées de poivre, moulu
- Wartości odżywcze
- na 6 portions
- Kalorie
- 6019 kJ / 1437 kcal
- Białko
- 66.8 g
- Węglowodany
- 72 g
- Tłuszcz
- 90 g
Alternatywne przepisy
Haricots verts aux tomates et au persil
55min
Pain d'épeautre pur
11h
Brocoli vapeur (250 g)
15min
Pommes de terre en robe des champs
30min
Chou-fleur vapeur
20 min
Mélange blettes-pommes de terre aux œufs pochés
45min
Asperges et hollandaise au yogourt
30min
Asperges accompagnées de pommes de terre
50min
Gratin de chou-fleur
55min
Haricots verts au thym
1h 10min
Artichauts à la romaine
50min
Salade de haricots verts aux lardons
40min