Choux de Bruxelles, lard et amandes

Choux de Bruxelles, lard et amandes

4.2 20 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

  • 120 g d'oignons coupés en deux
  • 150 g de lard en tranches en morceaux (1 cm)
  • 400 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de légumes (pour 0,5l)
  • 800 g de choux de Bruxelles
  • 50 g d'amandes effilées
  • 4 c. à café d'amidon de maïs (par ex. Maïzena)
  • 2 c. à soupe d'eau pour délayer
  • 1 c. à soupe de miel
  • 4 pincées de poivre, moulu

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 6 portions

Białko 66.8 g
Kalorie 6019 kJ / 1437 kcal
Tłuszcz 90 g
Węglowodany 72 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...