Soupe de blettes au gingembre

Soupe de blettes au gingembre

4.6 13 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • 200 g d'oignons coupés en deux
  • 1 gousse d'ail
  • 20 g de gingembre, frais coupé en lamelles
  • 40 g de beurre coupé en morceaux
  • 150 g de pommes de terre coupées en petits morceaux
  • 450 g d'eau
  • 300 g de blettes blanches principalement les parties vertes, coupées grossièrement
  • 100 g de crème
  • 1 c. à café bombée de sel
  • ¼ c. à café de poivre, moulu
  • 80 g de filet de truite fumée coupée en morceaux

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 234 kcal / 979 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 11 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...