Urządzenia i Akcesoria
Miso Mushroom Toast with Tahini Yogurt
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 portions
Składniki
Tahini Yogurt
-
silken tofu cut into pieces6 oz
-
plain yogurt6 oz
-
tahini1 ½ oz
-
honey1 tsp
-
vinegar1 tsp
-
salt½ tsp
-
garlic powder¼ tsp
-
ground black pepper⅛ tsp
Miso Mushrooms
-
water1 oz
-
fresh shiitake mushrooms thinly sliced14 oz
-
salted butter1 oz
-
2 tsp dry sherrymirin2 tsp
-
soy sauce1 tsp
-
kecap manis (see Tip)1 tsp
-
red miso (or akamiso)1 tbsp
-
ground white pepper to season1 pinch
-
sourdough bread4 slices
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1523.4 mg
Białko
24.8 g
Kalorie
2516.2 kJ /
601.4 kcal
Tłuszcz
18.8 g
Błonnik
7.2 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Węglowodany
86.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sweet and Sour Cucumber Slices
5 min
Low Carb Stuffed Acorn Squash
1 godz. 20 min
Shaved Brussels Sprouts Salad
20 min
Pea Pesto with Ricotta
10 min
Mushroom Ragu with Zoodles
40 min
Peeler Beet Carpaccio with Burrata
1 godz. 25 min
Falafel Waffle
40 min
Tagliatelle with Pea Pesto and Poached Eggs
45 min
Roasted Red Pepper and Walnut Dip (Muhammara)
1 godz. 10 min
7 Seed Crackers
1 godz. 40 min
Mushroom Taco Filling
35 min
Miso Soup
40 min