![Chili and Peanut Noodles with Tofu and Chili Garlic Oil Chili and Peanut Noodles with Tofu and Chili Garlic Oil](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/fec4dd10-b6b8-4e49-a11e-e6eee590a5ec/Derivates/35f58a41-dca8-4190-a7e3-7e67922bf7f0.jpg)
Wersje kompatybilne
Chili and Peanut Noodles with Tofu and Chili Garlic Oil
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- water, to boil noodles
- 2 garlic cloves
- 1 tsp dried chili flakes
- 2 oz shallots, cut into pieces
- 2 ½ oz coconut oil, divided
- 5 oz red bell peppers, sliced (¼ in.)
- 5 oz red onions, sliced (¼ in.)
- 3 carrots, peeled in ribbons
- 5 oz sugar snap peas
- 7 oz soba noodles
- ½ oz peanut butter
- ½ oz tamari sauce
- 2 tsp ginger paste
- 2 tsp Korean chili paste (gochujang)
- 1 ½ oz rice vinegar
- 2 tsp maple syrup
- ½ oz lime juice
- 1 tsp sesame oil
- 10 oz firm tofu
- ¼ bunch fresh cilantro, leaves only, chopped, plus extra to garnish
- 2 sprigs fresh basil, leaves only, chopped, plus extra to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2304 kJ / 550.7 kcal
- Białko
- 22.7 g
- Węglowodany
- 60.9 g
- Tłuszcz
- 27.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.9 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 850.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Miso Mushroom Toast with Tahini Yogurt
45 min
Roasted Vegetables with Walnut Arugula Pesto
45 min
Lemony Broccoli and Chickpea Pitas
45 min
Curried Couscous, Carrot and Chickpea Salad
15 min
Crispy Korean Tofu
1 Std. 20 Min
Vegetarian Japchae
45 min
Tofu Ramen Bowl
55 min
Kung Pao Cauliflower with Pickled Carrot and Sesame Salad
45 min
Green Shakshuka
40 min
Vegan Cashew Sauté
35min
Chickpea Patties with Lemon Kale Salad
55 min
Vegetarian Chili
50min