Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 5 foglioline di prezzemolo fresco, lavate
- ½ spicchio di aglio senz'anima
- 1 peperoncino secco di piccole dimensioni (1-1,5 cm)
- 100 g di pomodori datterino maturi a metà
- 200 g di acqua
- 1 cucchiaino raso di sale
- 1 pizzico di zucchero
- 100 g di pasta tipo penne (cottura 10 min.)
- 10 - 20 g di pecorino romano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2540 kJ / 607 kcal
- Białko
- 17.6 g
- Węglowodany
- 75.4 g
- Tłuszcz
- 28.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 0 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orecchiette risottate pomodoro e basilico (1 porzione)
30 Min
Spaghetti alla vesuviana
25 Min
Spaghetti aglio, olio e peperoncino
30 Min
Spaghetti all'amatriciana
35 dk
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
25 Min
Penne alla puttanesca
35 dk
Penne all'arrabbiata
20 min
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
40 Min
Bucatini all'amatriciana
45 dk
Spaghetti al tonno
40 Min
Rigatoni affumicati
25 Min
Spaghetti risottati alla carrettiera
30 Min