Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di capperi sotto sale, dissalati
- 1 peperoncino piccante fresco (opcjonalnie)
- 1 - 2 spicchi di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 20 olive nere a rondelle
-
800
g di polpa di pomodoro a pezzi
lub 800 g di passata di pomodoro a pezzi - 1 - 1 ½ cucchiaino di sale, a piacere
- 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 346.5 kJ / 82.8 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 6.4 g
- Tłuszcz
- 6.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 687.7 mg
Alternatywne przepisy
Sugo al tonno
45min
Paccheri con sugo e ricotta di pecora
20 min
Spaghetti alla vesuviana
25min
Spaghetti all'amatriciana
35 Min
Sugo all'amatriciana
50min
Penne alla puttanesca
35 Min
Penne all'arrabbiata
20 min
Bucatini all'amatriciana
45min
Sugo all'arrabbiata
20 min
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco
45min
Pasta all'amatriciana (6 porzioni)
30 Min
Orecchiette con ragù di salsiccia
1h