Sugo alla puttanesca
TM31 TM5 TM6

Sugo alla puttanesca

4.8 (162 oceny)

Składniki

  • 30 g di capperi sotto sale, dissalati
  • 1 peperoncino piccante fresco (opcjonalnie)
  • 1 - 2 spicchi di aglio
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 20 olive nere a rondelle
  • 800 g di polpa di pomodoro a pezzi
    lub 800 g di passata di pomodoro a pezzi
  • 1 - 1 ½ cucchiaino di sale, a piacere
  • 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
346.5 kJ / 82.8 kcal
Białko
1.5 g
Węglowodany
6.4 g
Tłuszcz
6.4 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Błonnik
2.1 g
Sód
687.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy