
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z rukolą i pieczarkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
70 g cebuli pokrojonej w 1 cm półplastry
-
20 g oleju
-
200 g pieczarek przekrojonych na pół lub pokrojonych w ćwiartki
-
20 g orzeszków piniowych
-
5 g białego octu winnego
-
1 łyżeczka musztardy
-
1 łyżka miodu
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
100 g rukoli
-
200 g pomidorów pokrojonych w 1 cm kostkę
-
150 - 200 g żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1 cm kostkę
-
100 g sera feta light, pokrojonego w 1 cm kostkę
-
100 g kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
191 kcal /
799.8 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
10.8 g
Węglowodany
11.5 g
Błonnik
4.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LEKKIE KOLACJE I
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sałatka z burakami i gruszką
25 Min
Sałatka brokułowa
30 Min
Sałatka z kaszą pęczak, jajkami i rzodkiewką
55 Min
Sałatka grecka z dressingiem z serem feta
35 Min
Sałatka ze szpinaku z suszonymi pomidorami
40 Min
Sałatka makaronowa z sosem ze świeżych pomidorów
55 Min
Sałatka z kaszą bulgur, szpinakiem i fetą
40 Min
Włoska sałatka z makaronem i pesto
35 Min
Sałatka fitness
10 Min
Tortille z warzywami i szynką
30 Min
Sałatka z brokułu i awokado z siemieniem lnianym
45 Min
Sałatka ze szparagami i kaszą jaglaną
55 Min