Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g cebuli, pokrojonej w 1 cm półplastry
- 20 g oleju
- 200 g pieczarek, przekrojonych na pół lub pokrojonych w ćwiartki
-
20
g orzeszków piniowych
lub 20 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek, przekrojonych na pół - 5 g białego octu winnego
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżka miodu
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 100 g rukoli
- 200 g pomidorów, pokrojonych w 1 cm kostkę
- 150 - 200 g żółtej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1 cm kostkę
- 100 g sera feta, light, pokrojonego w 1 cm kostkę
- 100 g kukurydzy, konserwowej, odsączonej z zalewy
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 799.8 kJ / 191 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 11.5 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka grecka z dressingiem z serem feta
35min
Sałatka brokułowa
30 min
Sałatka z burakami i gruszką
25min
Sałatka ze szpinaku z suszonymi pomidorami
40 min
Sałatka z brokułu i awokado z siemieniem lnianym
45 min
Sałatka z czerwonej fasoli, brokułu i pestek dyni
40 min
Włoska sałatka z makaronem i pesto
35min
Tortille z warzywami i szynką
30 min
Sałatka makaronowa z sosem ze świeżych pomidorów
55min
Sałatka fitness
10 min
Sałatka z kaszą pęczak, jajkami i rzodkiewką
55min
Sałatka z kaszą bulgur, szpinakiem i fetą
40 min