Sałatka z rukolą i pieczarkami

Sałatka z rukolą i pieczarkami

4.6 1.8K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • 70 g cebuli pokrojonej w 1 cm półplastry
  • 20 g oleju
  • 200 g pieczarek przekrojonych na pół lub pokrojonych w ćwiartki
  • 20 g orzeszków piniowych
    20 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek, przekrojonych na pół
  • 5 g białego octu winnego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżka miodu
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 100 g rukoli
  • 200 g pomidorów pokrojonych w 1 cm kostkę
  • 150 - 200 g żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1 cm kostkę
  • 100 g sera feta light, pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 100 g kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 191 kcal / 799.8 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 10.8 g
Węglowodany 11.5 g
Błonnik 4.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...